{gallery}2014/09/01/02{/gallery}Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata organizirala je obilježavanje 30. kolovoza - Međunarodnog dana nestalih osoba.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara okupili su se predstavnici šest podružnica navedene udruge koji su zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Marijom Budimir položili vijenac i zapalili svijeće kod spomen-obilježja. Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik i gvardijan vukovarski.

Predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Igor Gavrić je istaknuo kako nema odustajanja od traženja istine o 938 nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu. Kao predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Gavrić je rekao kako će njegovanje vrijednosti Domovinskoga rata i oživljavanje vukovarskog gospodarstva biti prioritetne zadaće novoizabrane gradske vlasti. Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir istaknula je kako brojne obitelji iz Vukovara i poslije 23 godine još uvijek tragaju za 293 osobe nestale u Domovinskom ratu, te apelirala na sve koji imaju bilo kakve informacije o njihovim sudbinama neka pomognu informacijama. Također, apelirano je i na sve državne institucije koje se bave ovim pitanjem da ubrzaju svoj rad i ostvare bolje rezultate kako bi obitelji nestalih pronašle svoj mir i mjesto na kojem će moći zapaliti svijeću za svoje najmilije.