U organizaciji zagrebačke udruge „Babe!" u Vukovaru je održan okrugli stol na temu Interaktivno i nenasilno do rodne ravnopravnosti. U uvodnom dijelu govorile su Marija Budimir, zamjenica gradonačelnika Vukovara , Vedrana Spajić-Vrkaš s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Milana Romić iz Kuće ljudskih prava Zagreb i Sanja Sarnavka iz udruge „Babe!".
U suradnji s osnovnom školom Siniše Glavaševića, te Tehničkom i Ekonomskom školom i uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta udruga Babe! provela je u Vukovaru istoimeni projekt tijekom kojega su održane različite radionice na teme Spol/rod i Nenasilna komunikacija s učenicima/cama u srednjim i osnovnim školama na području Vukovarsko-srijemske županije, s ciljem poticanja kritičkog razmišljanja kod djece i ukazivanja na vještine mirnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti.
Današnji je okrugli stol završna aktivnost projekta, a tematizirano je smanjenje rodno uvjetovanog nasilja i rodne diskriminacije na području naše županije. Organizatorice ističu i da je cilj ovoga događaja utjecati na mlade ljude u smjeru razvijanja kritičkog mišljenja, međusobnog razumijevanja i tolerancije te doprinijeti smanjenju rodne diskriminacije i nasilja.