{gallery}2015/02/27/07{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić predstavili su javnosti program kojim će 10. 03. 2015. godine biti obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara.

-Ovim putem pozivam sve hrvatske branitelje Vukovara 1991., članove obitelji poginulih, ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara kao i sve ostale građane na Dan hrvatskih branitelja Vukovara. Obilježavanje organiziramo 10. ožujka, na dan kada se 1991. godine u Bogdanovcima dogodilo povijesno postrojavanje „Nenaoružanih odreda" za bivšu Općinu Vukovar, što je bilo i prvo tako postrojavanje u Republici Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo u jedinstvu i dostojanstvu odati počast poginulim braniteljima, ali i tijekom ostalog svečanog programa nastaviti druženje u radosti, vedrini i smijehu, jer se radi o važnom i povijesnom činu iz Domovinskog rata zbog kojeg imamo razloga za slavlje – naglasio je na konferenciji za medije gradonačelnik Ivan Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo što se obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Vukovara ove godine organizira 10. ožujka konsenzusom predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Vukovara i tome Grad Vukovar pruža veliku podršku.
Program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara predstavio je Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, koji je u uvodu posebno najavio izložbu slika i skulptura hrvatskih branitelja umjetnika grada Vukovara, koja će biti organizirana od 07. 03. do 11. 03. 2015. godine u predvorju Hrvatskog doma Vukovar.

DAN HRVATSKIH BRANITELJA VUKOVARA
10. ožujak 1991. – 10. ožujak 2015. godine
P r o g r a m

10,00 sati – Odavanje počasti žrtvama masovne grobnice na Ovčari polaganjem vijenca
kod spomen-obilježja

10,30 sati – Odavanje počasti poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima
kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog
rata u Vukovaru
-Molitvu predvodi fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik župe sv. Filipa i
Jakova

11,00 sati – Sveta misa za sve poginule i nestale branitelje Vukovara u crkvi sv.
Filipa i Jakova u Vukovaru

12,00 sati – Svečana akademija posvećena Danu hrvatskih branitelja Vukovara
Hrvatski dom Vukovar, J.J. Strossmayera 20

13,30 sati – Prigodno druženje branitelja, članova obitelji poginulih i nestalih
branitelja i ostalih sudionika na zajedničkom ručku
Trg Republike Hrvatske

19,00 sati – Koncert – Tamburaški sastav „SINOVI RAVNICE",
BRANKO ČULIĆ-VUKOVARAC, KUD „SELJAČKA SLOGA" Bogdanovci
Trg Republike Hrvatske u Vukovaru