{gallery}2015/03/03/01{/gallery} Iz gradske tvrtke Tehnostan obavještavaju sve stanare stambenih zgrada Olajnica od broja 9 do broja 12 da su započeli hitni radovi na sanaciji , odnosno zamjeni dotrajalih cijevi horizontalnog razvoda instalacije grijanja. Kako je ova instalacija u vlasništvu suvlasnika zgrade , a sredstva pričuve nisu dostatna za sanirane, u financiranje su se uključili Grad Vukovar, Croatia osiguranje te Uniqa osiguranje sa donacijom.

Mijenjaju se sve cijevi na navedenim ulazima, od toplinske stanice, pa sve do vertikalnih razvoda u zgradi. Cijevi koje se postavljaju su sa povećanom izolacijom što direktno utječe na smanjenje gubitaka , a sa time i manje račune za grijanje. Uz promjenu cijevi postavljaju se i mjerila toplinske energije za svaki ulaz posebno, te se sa time omogućava individualiziranje gubitaka za svaki ulaz. Po završenoj sanaciji očekuje se smanjeni gubitak toplinske energije, a sa time i manji računi.

Predviđeno je da radovi traju do sredine svibnja. Kraći rok je nemoguće ostvariti,jer još uvijek traje sezona grijanja i niske temperature. Radovi će se izvoditi svakodnevno u periodu i to od 08 do 15 sati, u kojemu se može očekivati pojava buke .

Iz Tehnostana upućuju zamolbu svim stanarima za kooperativnost i razumijevanje, a za sve dodatne informacije mogu nazvati na telefon 450-300 ili mobitel 091 4411-214.