{gallery}2015/03/05/02{/gallery} Učenici drugih razreda OŠ Nikole Andrića u pratnji učiteljica Marije Zadro i Gordane Lončar Besedić posjetili su gradsku upravu u sklopu nastavne teme „ Upoznajmo svoj grad". U gradskoj vijećnici primili su ih zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.

Znatiželjni osnovnoškolci zasjeli su u klupe gradskih vijećnika i iskoristili priliku postaviti mnogobrojna pitanja. Učenika Luku zanimalo je koji su problemi u gradu Vukovaru, Antonelu je htjela čuti odgovor na pitanje je li Vukovar bio ljepši prije ili poslije Domovinskog rata, Ivu o poslovima i nadležnostima gradonačelnika, Davida o razlozima zbog kojih je njegov otac otišao na rad u Irsku, a Teu kada će biti obnovljena njihova škola.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček upoznao je male Vukovarce s načinom funkcioniranja Grada i djelovanjem gradske uprave. Posebno ih je upoznao kako su gradonačelnik i njegovi zamjenici morali zadobiti povjerenje građanki i građana Vukovara na lokalnim izborima, kako gradonačelnik nema radnog vremena i da je zadaća gradonačelnika i njegovih suradnika osigurati nova radna mjesta kako Vukovarci ne bi odlazili iz grada.

Zamjenik gradonačelnika je upoznao učenike sa svim obilježjima grba grada Vukovara, a na pitanje znaju li kad je Dan grada Vukovara, svi su jednoglasno odgovorili 3. svibnja.

Ugodan susret u trajanju školskog sata protekao je u vedrom tonu i ozračju. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Ana Živanović na kraju druženja uručili su djeci nosač zvuka Vukovarskih golubića „ Voljeni Vukovar", te poželjeli puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju. Učenici Luka Hekić i Luka Smičić zahvalnicom i osmjesima uzvratili su domaćinima na lijepom prijemu, dobivenim odgovorima i dobrim željama.