{gallery}2015/03/03/03{/gallery} Nakon prošlotjednog stavljanja u funkciju novog dječjeg igrališta uz Vukovarsku šetnicu u centru grada, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorio je još jedno dječje igralište vrijedno 100.000,00 kuna. Igralište sa brojnim igralima postavljeno je u blizini nogometnog igrališta na Mitnici, gdje su se u trenutku otvorenja nalazili i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović, predstavnici PP Vukovar na čelu sa načelnikom Mirom Bradićem te učenice i učenici sa učiteljicama OŠ Mitnica. Otvorenje još jednog dječjeg igrališta poslužilo je dodatno i za provođenje zajedničke kampanje koju provodi Vijeće za prevenciju Grada Vukovara pod sloganom „Čuvajmo naše".
- Na području Mitnice sada imamo deset dječjih igrališta od koji je polovica u lošem stanju. Kao što se može vidjeti ovdje, na spajanju Prosine i Ulice Široki put, radi se o vrijednom igralištu na kojem smo ispoštivali najmodernije standarde u kvaliteti opreme i po pitanju sigurnosti djece. I ovom prigodom, istodobno, željeli smo djelovati i preventivno, pozvali smo učenike te im naglasili kako, uživajući tijekom igre, moraju voditi računa o našoj zajedničkoj imovini. – rekao je gradonačelnik Ivan Penava i poručio učenicama i učenicima da smanje neke druge nepotrebne sadržaje te se što više uključuju u izvanškolske sportske aktivnosti i igru za što je Grad Vukovar, upravo, opremio i uredio nova igrališta.

– Želimo obnoviti što više igrališta u gradu i omogućiti najmlađima sigurne uvjete za igranje. Naravno, nećemo stati u zadovoljavanju potreba djece za kvalitetnim mjestima za igru. Tijekom ove godine izgraditi ćemo još tri nova i rekonstruirati bar sedam postojećih igrališta - naglasio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i najavio skoro otvorenje dječjeg igrališta na Trpinjskoj cesti, u Ulici kraljice Jelene.
Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović istaknuo je kako je u ovogodišnjem proračunu Grada Vukovara za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih dječjih igrališta predviđeno 400.000 kuna.
Iako vremenske prilike nisu bile naklonjene sudionicima uoči otvorenja, zbog kojih djeca nisu mogla odmah isprobati sva nova igrala, zadovoljstvo i radost na njihovim licima je bila očevidna. Ne treba sumnjati kako će s prvim ljepšim danima novo dječje igralište biti puno djece s područja Mitnice.