{gallery}2015/03/25/04{/gallery} Zahvaljujući donaciji Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova i Gradu Vukovaru ovih dana stvoreni su bolji uvjeti boravka djece u predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Vukovar 1.

Bratovština hrvatskih vinskih vitezova održala je u mjesecu studenom 2014. godine 2. Humanitarni viteški bal na kojem je prikupljeno 20.000,00 kuna za opremanje dječjih igrališta u Dječjem vrtiću Vukovar 1. Prokonzul vitez Ivo Delonga, predsjednik Bratovštine, predvodio je delegaciju koja je 11. prosinca prošle godine posjetila Vukovar i u pratnji zamjenice gradonačelnika Marije Budimir prikupljena sredstva uručio Dubravki Sabo, ravnateljici DV Vukovar 1. Grad Vukovar je doniranim sredstvima pridodao još 10.000,00 kuna iz gradskog proračuna s kojima je nabavljena nova oprema koja je danas predstavljena u dvorištu dječjeg vrtića u Županijskoj ulici.

-Potrebe naših najmlađih stanovnika su nam među najvažnijim zadaćama. Zahvalni smo Bratovštini hrvatskih vinskih vitezova na donaciji koju smo uz deset tisuća kuna gradskih sredstava iskoristili za popunjavanje sadržaja korisnika ove predškolske ustanove. Djeca su prezadovoljna ovim novim igralima, što je i najvažnije u ovoj lijepoj priči – naglasila je zamjenica gradonačelnika Marija Budimir.
Ravnateljica DV Vukovar 1 Dubravka Sabo nije krila zadovoljstvo što je nova oprema zamijenila dio dotrajale u objektu koji pohađa stotinu djece. - U DV Vukovar 1 imamo 520 polaznika, a najvažniji koraci koji slijede su obnavljanje i uređenje postojećih objekata kao i proširenje kapaciteta na Mitnici – naglasila je ravnateljica Sabo.