{gallery}2015/06/30/06{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska održali su sastanak na kojem su razgovarali o mogućnostima ulaganja u Makedoniji te suradnji s makedonskim poduzetnicima. Osim o gospodarstva, teme sastanka su bile i mogućnosti suradnje na području turizma, kulture, obrazovanja i sporta.

Gradonačelnik je istaknuo kako je najvažniji rezultat sastanka otvorena ponuda za suradnju za koju će zainteresirani imati potpunu podršku obje strane. „Naši gospodarstvenici trebaju intenzivirati razgovore o suradnji jer im se neće biti teško probiti na ona tržišta na kojima je već prepoznata njihova roba i njena kvaliteta, a pri tome im se nudi i potpora makedonskog veleposlanstva."

Veleposlanica Karagjozoska je istaknula kako im je želja obnoviti nekadašnju dobru gospodarsku suradnju između Makedonije i Hrvatske. „Želimo obnoviti nekadašnju suradnju, jer to zaslužuju i naši, a i vaši proizvodi čija je kvaliteta poznata na našem tržištu," rekla je Karagjozoska potvrdivši kako je dogovorena suradnja s tvrtkom Borovo koja još uvijek visoko kotira na makedonskom tržištu.

Sastanku su nazočili i čelnici Borova i Vupika.