{gallery}2016/04/26/06{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček uručili su članovima Udruge invalida rada Vukovar vrijednu donaciju alata za održavanje zelenih površina.

Riječ je o kosilici i trimeru koje su Udruzi nedostajale kako bi članovi samostalno mogli održavati zelene površine u okviru gradskog objekta u kojem se nalazi prostor Udruge.

„Uvijek nam je drago kada nekome možemo pomoći, a pogotovo kada se radi o ovako vrijednoj Udruzi s kojom imamo izvrsnu suradnju. Udruga se raznim sadržajima trudi oplemeniti vrijeme članova, a sada im je omogućeno i uređenje okoliša koje će članovima dodatno obogatiti socijalni život"

Njihovu zamolbu da doprinose Gradu Vukovaru uređujući svoj okoliš gradonačelnik je dočekao raširenih ruku. „Uvijek je bolje da su građani aktivni i doprinose svome gradu, a s druge strane nama je financijski manje zahtjevno kupiti kosilicu i trimer nego plaćati tvrtku koja bi redovno kosila. Ovdje imamo sinergiju lijepoga, dobroga i korisnoga, a profitirat će i Udruga i Grad Vukovar što je i cilj svake priče koju se trudimo ispričati na ovakav način", istaknuo je Penava.

„Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Vukovaru što su nam omogućili da budemo fizički aktivni. To nam je neophodno kako bi izašli iz naslonjača, poboljšali svoju kondiciju i zdravlje te produžili svoj životni vijek. Drago nam je da je Grad prepoznao naš rad i ovo će biti suradnja na obostranu korist", rekao je predsjednik Udruge Ivan Galić.