Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Vukovar d.d. Džek Đordić svečano su potpisali Ugovor o kupoprodaji nekretnina od posebne važnosti u vlasništvu Grada Vukovara. Riječ je o zgradi koja već 9 godina nije u funkciji, u derutnom je stanju, a u samom je centru grada te time narušava izgled središta Vukovara.

Potpisivanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanje gradskom imovinom Žaklina Pul, predsjednik skupštine tvrtke Immo Invest Partner Vukovar d.d. Frenk Đordić te član upravnog odbora Petar Đordić.

Gradonačelnik Grada Vukovara istaknuo je kako u ove sretne dane kada Grad Vukovar slavi svoj rođendan, imamo čast nazočiti još jednom važnom trenutku. „Zgrada hotela „Dunav" pobuđuje velik interes građana, a za sve nas ima izuzetnu važnost. Riječ je o izuzeto vrijednoj lokaciji u gradu Vukovaru na samom ušću Vuke u Dunav koja zbog posljedica Domovinskog rata, ali i ali i promjene u strukturi vlasništva nad samim objektom u godinama prije, ima ovakav izgled što je gradska uprava Grada Vukovara odlučila promijeniti. Iskazali smo svoju odlučnost kroz intervencijski plan Grada Vukovara, ali i kroz spoznaju i upite potencijalnih investitora odlučeno je da vlasništvo nad nekretninom preuzmu tvrtke koje se bave hotelskim biznisom" istaknuo je Penava te naveo kako je cijeli proces izveden transparentno, od pripreme natječaja do prodaje nekretine. „Ostajemo čvrsti kroz suradnju kako smo bili i do sada, pružamo svaku potporu da ova investicija uđe u red strateških investicija na razini države s vjerom i nadom da ćemo kroz određeno vrijeme svjedočiti novom sadržaju u našemu gradu koji će biti na ponos svim Vukovarcima, ali i državi" kazao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček navodi kako posebnu radost predstavlja činjenica što je ovo daleko najveća investicija nakon Domovinskog rata na području grada Vukovara u turističkom sektoru čime će se grad Vukovar sigurno isticati u kontinentalnom turizmu. „Grad Vukovar nekretninu bivšeg hotela „Dunav" kupio od privatnog vlasnika u iznosu od 10,3 milijuna kuna. Prilikom natječaja za prodaju početna cijela je bila 10,7 milijuna kuna, dok su investitori ponudili 11,3 milijuna kuna. Jamčevina je uplaćena sukladno natječaju od 10% tražene početne cijene te su investitori dužni u sljedećih 18 mjeseci ishodovati sve dozvole čime sama nekretnina prelazi u njihovo vlasništvo, a tada imaju rok od 7 godina do dobivanja uporabne dozvole tj. puštanja objekta u pogon" isiče Pavliček.

Izvrši direktor tvrtke Immo Invest Partner Vukovar d.d. Džek Đordić rekao je kako ovim projektom ulaze sa svrhom ekonomskog i turističkog razvoja Vukovara. „Planiramo izgraditi hotel s 4 zvjezdice s oko 120 soba, odnosno 240 ležajeva, uz atraktivne restorane, urede i multimedijalne prostore" navodi Džek Đordić te ističe kako je ukupna investicija vrijedna oko 200 milijuna kuna, cilj je da se hotel otvori u 2023. godini.

Petar Dordić, član upravnog odbora trgovačkog društva navodi kako je činom potpisivanja ugovora okončan prvi korak, drugi korak je sva papirologija potreba za realizaciju, a treći korak je sama realizacija. „Vrlo smo optimistični te oružani energijom, snagom i voljom za realizacijom koja se, ukoliko ne bude objektivnih problema, očekuje do 2023. godine. U zadnjih nepunih godinu dana smo uspjeli ostvariti puno, obzirom da je u pitanju krupna investicija, a iznimno zadovoljni dinamikom ovog procesa" rekao je Petar Đordić te uputio zahvalu gradonačelniku Grada Vukovara Ivanu Penavi i njegovom zamjeniku Marijanu Pavličeku.