Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, potpisali su Ugovor kojim je Ministarstvo državne imovine Gradu Vukovaru u vlasništvo prenijelo nekretnine u vrijednosti 2,8 milijuna kuna, a u svrhu izgradnje Poljoprivredno-prehrambenog centar „Agro Vukovar" površine 52.196 m2.

Gradonačelnik Penava je zahvalio ministru Mariću na svemu što Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine čine za Vukovar te dodao: „Svjedoci smo izuzetno dobroj suradnji s Ministarstvom državne imovine. Danas potpisujemo već sedmi ugovor o darovanju nekretnina koje postaju vlasništvo Grada Vukovara. Nadamo se kako ćemo nakon ovog darovanja zemljišta vrlo brzo povući financijska sredstva putem EU fondova te realizirati projekt Agro-Vukovar koji će u svom sastavu nuditi sve segmente proizvodnje koji pružaju nadogradnju i finalizaciju poljoprivrednih proizvoda koji obuhvaćaju mokri i suhi proces obrade proizvoda, termičku obradu, pakiranje, skladištenje, analizu u laboratoriju, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

Istom je prigodom ministar Marić rekao da je Vukovar itekako važan. „Do sada smo u korist Vukovara donijeli 7 Odluka i prenijeli u vlasništvo grada nekretnine u vrijednosti više od 113 milijuna kuna. Proizvodnja je klica života, stoga me raduje izgradnja ovog Poljoprivredno prehrambenog centra jer će njegova realizacija pripomoći reanimaciji života u Vukovaru", rekao je ministar državne imovine Goran Marić.