{gallery}2016/06/01/03{/gallery} U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara predstavljen je Nacrt lokalne politike za djecu Vukovara na kojem je sudjelovala pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović

Nacrt lokalne politike izrađen je u okviru projekta „Organizacije koje brinu" u skladu s rezultatima istraživanja provedenog početkom godine među djecom, mladima, roditeljima, odgojno-obrazovnim djelatnicima i ostalim dionicima uključenima u pitanja zaštite i razvoja djece i mladih.
Nakon predstavljanja nacrta strategije uslijedila je rasprava u koju u koju su bili uključeni roditelji, djeca, udomitelji, skrbnici, odgajatelji, učitelji te svi stručnjaci uključeni u zaštitu i promicanje prava djece.

„Sljedeći potez je na gradskim vlastima koji bi za iduće proračunsko razdoblje trebali osigurati sredstva za realizaciju programa", rekla je Roberta Rajić, koordinatorica projekta za Vukovar iz Udruge Proanima.Kreativka

Svi zainteresirani mogu se uključiti u e-savjetovanja o nacrtu strategije kako bi i sami dali doprinos u stvaranju kvalitetnog i poticajnog okruženja za najmlađe Vukovarce.

Projekt „Organizacije koje brinu" provodi se u okviru programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj". Projekt provodi Udruga roditelja „Korak po korak" u partnerstvu s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Udrugom mladih Zeline, Centrom mladih Belišće, Udrugom Proanima.Kreativka iz Vukovara i Udrugom PRONI iz Osijeka. Kao pridruženi partneri na projektu surađuju Grad Belišće, Grad Vukovar te Udruga gradova.