{gallery}2016/12/22/03{/gallery} Europski parlament mladih Hrvatske (EPMH) odlučio se na veći pothvat i po prvi puta organizirao zasjedanje u Vukovaru.

8. Regionalno zasjedanje EPMH-a VUKOVAR 2016, održalo se od 16. do 18. prosinca 2016. godine te je brojalo 50 sudionika ponajviše iz grada Vukovara, ostalih dijelova Republike Hrvatske i nekih dijelova Europe. Projekt je prepoznat sa strane predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji su zasjedanju dali svoje službeno pokroviteljstvo.

Tokom tri dana, mladi su prošli kroz osnovne podijele rada u Europskom parlamentu mladih. Sudionicima se izašlo ususret u svakom pogledu. Tako se Teambuilding održao u OŠ Dragutina Tadijanovića, Committee Work ili rad u odborima u Gimnaziji Vukovar, a Generalna skupština u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke. Podrška je dobivena od strane pekarne Luka koja je omogućila sudionicima svaki dan ukusni doručak, od strane Leda koji se pobrinuo da zasladi stvar, Vukovarsko-srijemske županije i firme Cesting koje su donacijom omogućile topli obrok sudionicima, te sama podrška Grada Vukovara koja je bila ključna za održavanje samog zasjedanja. Od pokrića smještaja za sudionike iz raznih dijelova Republike Hrvatske i pojedinih dijelova Europe, do osiguravanja mjesta održavanja Generalne skupštine uz svu tehničku pomoć pa sve do svih potrebitih informacija vezanih uz održavanje samog zasjedanja.

Nadasve valja istaknuti sve uvažene osobe koje su sudjelovale i održale govor na početku Generalne skupštine, poput pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ane Živanović koja je cijelo vrijeme bila dostupna u vezi organizacije prije, na samom i nakon održanog zasjedanja. Generalnu skupštinu je otvorila izaslanica Predsjednice, ujedno i saborska zastupnica, Marijana Balić koja je svojim iskustvom u Europskom parlamentu i govorom doprinijela na kvaliteti samog zasjedanja. Sudionike u ime Grada Vukovara pozdravio je zamjenik Gradonačelnika Marijan Pavliček te zaželio svima dobrodošlicu uz motivacijski i produktivan govor. Vukovarsko-srijemsku županiju predstavio je sam župan Božo Galić uz toplu dobrodošlicu i ohrabrujući govor. Cilj samog zasjedanja je postignut, sudionici iz Grada Vukovara su zainteresirani za daljnji rad u Europskom parlamentu mladih, gosti iz iznozemstva su oduševljeni zasjedanjem i jedva čekaju vratiti se u Hrvatsku te se na rezolucijama pokazalo kako mladi aktivno promišljaju, donose odluke te ih argumentirano brane.