U organizaciji Grada Vukovara i Zajednice športskih udruga grada Vukovara u Sportskoj dvorani u Borovu Naselju održan je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Vukovara. Ove je godine sudjelovalo čak 240 djece predškolske dobi iz vukovarskih vrtića. Ova je manifestacija pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora te razvija olimpijske vrijednosti već u najmlađim naraštajima.
Dječaci i djevojčice natjecali su se u malom nogometu, trčanju 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj s mjesta.
Festival je otvorila zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić ističući koliko je lijepo vidjeti ovoliko djece na jednom mjestu te se zahvalila Zajednici športskih udruga grada Vukovara na suorganizaciji i usmjeravanju djece zdravom životu u sportskom duhu.
Na svečanosti otvaranja mali su olimpijci pronijeli olimpijsku zastavu i upalili olimpijsku baklju. Uz medalje i pehare najboljima Hrvatski olimpijski odbor svakom djetetu dodijelio je i prigodnu diplomu, majicu i kapu s obilježjima Festivala i HOO-a, a prva tri vrtića u završnici natjecanja dodatno još dobivaju poklon pakete sa sportskim rekvizitima