Predstavljen je EU projekt „Uz pomoć konja do bolje integracije" čiji je nositelj Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara, a partneri na projektu su Grad Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.
Konjički klub Dunavski raj će u razdoblju od 18. svibnja 2018. do 17. srpnja 2019. godine provoditi navedeni projekt namijenjen mladima s problemima u ponašanju s područja Vukovarsko-srijemske županije koji izvršavaju posebnu obvezu humanitarnog rada na temelju odluke sudova za mladež ili prekršajnih sudova.

Stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama i zdravstvenu zaštitu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara Siniša Mitrović istaknuo je kako Grad Vukovar već godinama ima tendenciju provoditi partnerstva s brojnim udrugama iz našega grada. „Između 5 do 7 milijuna kuna dođe u Grad Vukovar putem naših najaktivnijih udruga kojima je Grad Vukovar partner na projektima Europske unije. To su sredstva koja ostaju u Vukovaru, podržavaju radna mjesta u udrugama, a također, stvaraju prihod vukovarskim obrtnicima i ugostiteljima kroz tiskarske usluge, smještajne kapacitete i slično", rekao je Mitrović.

Predsjednik Konjičkog kluba Dunavski raj Denis Zeko napomenuo je kako udruga trenutno ima zaposleno 10 osoba, no kroz provođenje ovog projekta ta brojka će se povećati na 20 djelatnika.
Voditeljica projekta Andrijana Vidaković detaljnije je objasnila pojedinosti o projektu. „Svrha projekta je unaprijediti razvoj socijalnih i radnih vještina kod mladih s problemima u ponašanju kroz provedbu programa osposobljavanja za rad u konjogojstvu i terapijskom programu koji će doprinijeti poboljšanju i povećanju njihovih kompetencija za zapošljavanje i poduzetničke samoinicijative", rekla je Vidaković dodavši kako se na ovaj način može utjecati na pozitivne promijene kod maloljetnika i mlađih punoljetnika uz naglasak na preuzimanje odgovornosti.
U projekt će biti uključeno 20 mladih ljudi s problemima u ponašanju koji će imati priliku raditi s 12 konja koje Konjički klub Dunavski raj posjeduje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 506.707,50kn, od toga 85% sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok 15% sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava državnog proračuna.