×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/04/07/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/04/07/03

{gallery}2015/04/07/03{/gallery} Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara u gradu Vukovaru vršit će se godišnji monitoring alergogene peludi i spora. Analiza vrste i količine alergogene peludi u zraku na dnevnoj bazi i izrada peludnog kalendara pomoći će našim građanima u borbi s peludnim alergijama - najraširenijom bolesti današnjice koja može izazvati ozbiljne zdravstvene tegobe.

Program praćenja koncentracije peludnih zrnaca u zraku započeo je krajem ožujka i trajati će do listopada tekuće godine. Za ovu namjenu na krovu zgrade Gradske uprave Vukovar postavljena je klopka za pelud i spore s mjernom trakom. Na osnovu podataka s mjerne trake u Aerobiološkom laboratoriju Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku pripremat će se trajni preparati i nakon mikroskopiranja statistički i grafički obrađeni podaci biti će javno dostupni građanstvu putem web stranice www.vukovar.hr i lokalnih medija.