×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2016/04/07/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/04/07/04

{gallery}2016/04/07/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar potpisali su Ugovor o financiranju zapošljavanja u javnom radu.

U javni rad pod nazivom Pomoć zajednici na području Grada Vukovara uključeno je 26 žena. Ukupna sredstva za javni rad iznose 570.435,84 HRK, a osigurana su kroz projekt „Provedba programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici", koji se sufinancira iz sredstava EU i čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Broj uključenih žena u javni rad određen je prema podacima Grada Vukovara o broju starijih i nemoćnih osoba u ugroženim kućanstvima koje na našem području trebaju ovakav oblik skrbi.

Kroz projekt će se financirati poslovi iz područja socijalne skrbi, skrbi o starijim korisnicima socijalne pomoći, starijim osobama s niskim primanjima, samačkim staračkim domaćinstvima i slićno.

Cilj javnog rada je usmjeren na promicanje zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada u ograničenom vremenskom periodu na poslovima skrbi o starijima i nemoćnima u ugroženim kućanstvima.

Penava je istaknuo kako se radi o projektu koji su realizirali Grad Vukovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Radi se o projektu pomoći osobama starijim od 65 godina kojih je u Vukovaru otprilike 300, a njih 180 iskazalo je potrebu za ovakvom vrstom pomoći. Sukladno tome dobili smo kvotu od 26 osoba koje će sukladno mjeri biti na raspolaganju tim sugrađanima.

„Uglavnom se radi o teže zapošljavanim osobama koje će putem ove mjere dobiti prigodu doprinijeti svom kućnom budžetu" dodao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Gradonačelnik je također skrenuo pažnju i na ostale projekte koje Grad Vukovar provodi za dobrobit sugrađana treće životne dobi a to su prijevoz gradskim autobusom, samopomoć putem narukvice s gumbom kojom po aktivaciji dolazi pomoć te božićnica i mnoge druge mjere.

Projekt „Provedba programa javnog rada za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici" je krovni projekt ovoga projekta pod nazivom „Zaželi", a nositelj je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

„Javni rad traje 6 mjeseci i ono što smo željeti je aktivirati i potaknuti zapošljavanje žena, a ovim projektom su upravo one prepoznate kao ciljna skupina. Osim zapošljavanja htjeli smo i prevenirati rano institucionaliziranje starijih osoba i time doprinijeti njihovom boljem i kvalitetnijem životu", rekla je Jasna Kolar, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar.