{gallery}2016/05/19/01{/gallery}U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja manifestacije Dana Grada i Mjeseca sporta, vukovarska Udruga za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena djece - PROANIMA.kreativka, pripremila je raznovrstan zabavni program za djecu.
Središte programa je bila velika dekorativna torta na tri kata u bojama grada, čime je izazvala veliku pozornost prisutnih, a posebice djece. Uz tortu su glavne organizatorice programa bile kostimirane u vučedolske golubice.
„Ideja nam je bila napraviti nešto novo, veliko i atraktivno. Torta je simbol rođendanske zabave, kao i baloni koje smo postavili uz tortu, a svojom veličinom i dostupnim ulaskom u tortu htjeli smo pokazati kako su svi dobrodošli i potaknuti na zajedništvo djecu našega grada i okolice“, rekla je organizatorica ovog programa, predsjednica udruge PROANIMA.kreativka Roberta Rajić.
Glavni dio animacijskog programa bio je ljudski „Čovječe, ne ljuti se“ i Olimpijada starih sportova. Djeca su mogla igrati razne igre koje se igraju u prirodi, od graničara, bacanja potkove, skakanja u vrećama, gumi-gumija i druge. Kroz sve igre djeca su bila usmjeravana i vođena od strane brojnih volonterki koje su se prijavile udruzi kako bi doprinijele animaciji djece.
„Zalaganje naše udruge su kreativni programi za djecu pa time i osmišljavanje sadržaja koji će djecu maknuti od ponude današnje tehnologije koja ih čini sve više asocijalnima. Igrama u prirodi odnosno našom Olimpijadom starih sportova djeci smo htjeli pokazati kako su se igrali naši stari i koliko je to zabavno i kvalitetno. Djeca su time bila oduševljena. Najveći interes su pokazali za ljudskim „Čovječe, ne ljuti se“ i igrom Graničar koja je vrvila djecom do samoga kraja“, govori također organizatorica programa, dopredsjednica udruge Maria Lepur.