Rast i stabilnost vukovarskog gospodarstva jedan je od prioriteta na kojem ustrajno radimo posljednjih 8 godina, a kako se nalazimo u nepovoljnom razdoblju koje je izazvalo globalnu inflaciju, troškovi života, kako građanstva, tako i poduzetnika enormno su porasli.

U srpnju je raspisan Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za koji smo prvotno planirali 1.100.000 kuna u proračunu Grada Vukovara, no s obzirom na veliki broj pristiglih zahtjeva, donesena je odluka da se za ovaj poziv osigura dodatnih 1.400.000 kuna te će ukupan iznos dodijeljenih sredstava po ovom pozivu biti 2.541.100,00 kuna.

Potpore vukovarskim gospodarstvenicima usmjerene su na razvoj postojećih poduzetnika, ali i sufinanciranje troškova energenata čija cijena u posljednje vrijeme raste te poduzetnicima stvara dodatne poteškoće u poslovanju.

Vjerujemo kako će ovim povećanjem sredstava svi poduzetnici koji su se javili na Javni poziv i zadovoljili uvjete ostvariti potporu te kako ćemo još jednom, zajedničkim snagama  očuvati gospodarsku sliku Vukovara za što smo do sada ulagali velike napore, a isto nastavljamo činiti i dalje!