{gallery}2016/06/01/05{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su radove na odvojcima ulice Bartola Kašića na Mitnici.

Na temelju provedenog postupka nabave bagatelne vrijednosti Grad Vukovar je 20.04.2016 godine sklopio ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstanih cesta na području Grada Vukovara.

„Svjedočimo rekonstrukciji odvojaka u ulici Bartola Kašića čija je ugovorna vrijednost 494.051,15 kn s PDV-om. Radi se o sanaciji ceste s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ukupna površina koja se uređuje iznosi 1.120,00 m2", rekao je Penava te dodao kako je ovo deseta ulica koja se u Vukovaru sanira u ovoj godini.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako Grad Vukovar kao i do sada, u svim gradskim četvrtima ulaže u infrastrukturu, a što se tiče gradskog naselja Mitnica, kroz 2 mjeseca započet će se proširivanje dječjeg vrtića koji je jedna od kapitalnih investicija u 2016. godini te sanacija nogostupa u ulici Josipa Kozarca.

„Ovo je deseta cesta koju obnavljamo ove godine, a u planu je 20-25 cesta ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna", dodao je Goran Martinović, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Radovi su započeli 12.05.2016., a rok izvođenja je 30 kalendarskih dana.