{gallery}2016/06/03/02{/gallery} U gradskoj četvrti Lužac otvorena je sanirana ulica Težački put. Ulicu je otvorio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava u pratnji zamjenika Marijana Pavličeka i pročelnika UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Gorana Martinovića.

Na temelju provedenog postupka nabave bagatelne vrijednosti Grad Vukovar je 23. ožujka 2016 godine potpisao Ugovor na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste Težački put u Vukovaru sa tvrtkom Osijek-Koteks d.d. iz Osijeka.

Ukupno uređena površina prometnice iznosi 1.383,00 m2, dužina prometnice je 314,00m1, širina 4,00 m1 sa otvorenim sustavom oborinske odvodnje (odvodni jarci), zrnatom kamenom bankinom, vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

Gradonačelnik je istaknuo kako se u protekle 2 godine u naselju Lužac počelo raditi na infrastrukturnim projektima koji ponajprije uključuju saniranje prometnica, što do tada nije bila praksa, a na veliko je zadovoljstvo sugrađana iz ovog dijela Vukovara.

„Sanirali smo nekoliko ulica u naselju Lužac, a uskoro ćemo otvoriti i saniranu ulicu Katarine Zrinski te smo u dogovoru s tvrtkom Čazmatrans d.o.o. Lužac uspjeli povezati sa centrom grada redovnom autobusnom linijom", dodao je Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara.

„Za komunalnu infrastrukturu je u proračunu Grada Vukovara osigurano 117 milijuna kuna, što je vrlo impozantna brojka koja nadilazi mnoge proračune gradova u Hrvatskoj, a također se radi o velikim iznosima sredstava koja se povlače iz EU fondova jer UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša redovno aplicira na natječaje", dodao je Penava.

Vrijednost izvedenih radova u ulici Težački put iznose 460.285,05 kn s PDV-om.