{gallery}2016/06/03/03{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević otvorili su vrata bazena u Borovu Naselju čiji su radovi pri završetku.

Vukovar se vraća na kartu vrhunskog sporta u Republici Hrvatskoj. Od istočne granice do Zagreba ne postoji bazen natjecateljskog ranga kakav će biti vukovarski koji se otvara za otprilike 2 mjeseca. Od početka projekta surađivalo se s vrhunskim plivačem Tomislavom Karlom koji je u ime Hrvatskog plivačkog saveza bio stalno na dispoziciji te zahvaljujući tome bazen u Vukovaru ima vrhunsku opremu za praćenje svih vrsta natjecanja u bazenu i najviši standard bazena i po opremljenosti i pratećoj opremi.

Plivalište će se sastojati od dvoranskog plivališta 50 x 25 x 2 m čija vrijednost radova iznosi oko 50 milijuna kuna te od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan, sunčalište) čija je vrijednost radova oko 10 milijuna kuna.

„Cijeli kompleks je rađen u suradnji s Olimpijskim odborom i Hrvatskim plivačkim savezom, koji su bili dostupni za sve vrste konzultacija te nas je to dovelo do realizacije iznimno modernog plivališta koji je po mjeri najviših svjetskih standarda", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodavši kako će ovakav sadržaj doprinijeti gradu Vukovaru i cijeloj Slavoniji jer su ovakvi kompleksi u Hrvatskoj malobrojni.

Projekt je zbog svoje veličine i važnosti osmišljen i proveden pod nadzorom predsjednice Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljane Blažević koja je rekla kako 5 godina, koliko traje gradnja ovog kompleksa i nije toliko puno vremena s obzirom na sve probleme na koje se nailazilo.

Blažević je pojasnila kako će upravljanje kompleksom biti povjereno ustanovi koja će skrbiti o radu, osoblju, gostima i građanima, a upravo je taj projekt u suradnji s gradonačelnikom Penavom u izradi.

„Fond planira godišnje u održavanje kompleksa ulagati 1,5 milijuna kuna dok se ustanova ne uhoda i ne osamostali. Dok se ne zauzme pozicija na tržištu Fond će pokrivati prihode i rashode te će ustanova poslovati u plusu i biti u mogućnosti isplaćivati plaće zaposlenim djelatnicima", rekla je predsjednica Fonda.

Naime, po predviđanjima otvorit će se 30-tak radnih mjesta u ustanovi koja će upravljati objektom i voditi brigu o njemu, a poslovni objekti uz kompleks dati će se u najam poduzetnicima.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara je u cijelosti proveo investiciju i financirao projekt, a očekivani završetak radova je 30.lipnja.2016. godine nakon čega slijedi tehnički pregled te izdavanje uporabne dozvole.