{gallery}2016/06/07/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnikaMarijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović otvorili su saniranu Ulicu Katarine Zrinski u vukovarskom naselju Lužac.

Ukupno uređena površina prometnice iznosi 2.600 m2, dužina prometnice je 490 m, a širina 5 m s otvorenim sustavom oborinske odvodnje, odvodnim jarcima dužine 900 m, zrnatom kamenom bankinom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Radovi su završeni 20. svibnja, a izvodila ih je tvrtka Cestorad d.d. iz Vinkovaca.

„Još jednom saniranom prometnicom u naselju Lužac doprinijeli smo ljepšem i boljem izgledu grada Vukovara i dobrobiti njegovih stanovnika", istaknuo je gradonačelnik Penava.

Vrijednost izvedenih radova s PDV-om iznosi 620.715 kn.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako je ovo već 11 ulica u nizu koja je sanirana ove godine od planiranih dvadesetak te dodao kako Grad Vukovar na području infrastrukture nastavlja istim tempom kao i prethodne godine.
U 2016. godini za sanaciju nogostupa će biti uloženo 4,5 milijuna kuna.

„Danas krećemo s izgradnjom nogostupa na Lipovačkom putu, potom u Vinogradskoj ulici i Ulici Josipa Kozarca. Tijekom ljeta u gradu će biti otvoreno 5 dječjih igrališta, a tijekom idućeg tjedna, na različitim lokacijama u gradu, otvorit ćemo 5 sportskih igrališta za rekreaciju", rekao je Pavliček.