{gallery}2016/08/24/01{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar otvorili su radove na obnovi i izgradnji višestambenih objekata u ulici Ive Lole Ribara 2-8 i 10-6 u Borovu Naselju.

Trenutno se u gradu Vukovaru obnavlja devet višestambenih jedinica s ukupno 32 stana. Ugovorom je predviđena obnova i izgradnja devet objekata s 32 stana na adresama Ive Lole Ribara 2-8, 10-16, 34-40, 42-48, Đure Đakovića 1-7, 25-3, 26-32 i Željeznička 6-8, 14-16.

Predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar pojasnio je kako je u gradu Vukovaru trenutno u fazi izgradnje i sanacije 40 stanova te je pri tom naglasio kako je ovo prva izgradnja nakon 2012. godine kada je izvođač otišao u stečaj. „U roku od 150 dana planiramo završiti radove te izdati listu prvenstva za stambeno zbrinjavanje. Ovim potezom znatno će biti smanjen rok čekanja građanima koji godinama očekuju stambeno zbrinjavanje", rekao je Mažar dodavši kako su stanovi veličine 56 m2 te mogu zadovoljiti potrebe obitelji s djecom.

Na području grada Vukovar još je oko 1000 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje među kojima ima samaca pojedinaca, obitelji, mladih obitelji, ali i onih koji žele doći živjeti u grad Vukovar.

„Na listi prvenstva se trenutno nalazi 80 stanova, a adaptacijama u tijeku taj broj povećavamo za 50 te stoga očekujemo kako će ova godina biti rekordna po dodjeli stanova, a za iduću nastavak adaptacije i rješavanje stambenog pitanja većine građana grada Vukovara", kazao je Mažar.
Na listi prvenstava za stambeno zbrinjavanje od 80 stanova njih 60% je veća kvadratura, a 40% su manji stanovi od 35 m2 koji zadovoljavaju pojedince.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo angažmanom Vukovarca Nikole Mažara, predstojnika Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. „Drago mi je što se gospodin Mažar vraća u Vukovar i brine o realizaciji projekata od interesa za grad i njegove građane", rekao je Penava te je naglasio kako su radovi na obnovi četiri dvodomke s ukupno osam stanova na adresi Jelene Kotromanović 9-27 u naselju Sajmište već završeni.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 6.160.767,55 kn s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Zuber.

Također su potpisana i dva ugovora o izvođenju radova obnove i sanacije šest obiteljskih kuća, u vlasništvu građana, IV-VI stupnja oštećenja na području grada Vukovara. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 1.572.245,84 kn s PDV-om.