{gallery}2016/09/08/03{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o izgradnji dijela nerazvrstane ceste uz buduću tržnicu u Vukovaru s tvrtkom Gradnja d.o.o. iz Osijeka.

Projekt obuhvaća izgradnju nove ceste, parkirališta i pješačkih staza uz rješavanje oborinske odvodnje prometnih površina te izgradnju javne rasvjete. Nova cesta uklapa se u postojeću cestu i parkiralište ispred zgrade FINE, a realizacijom projekta omogućit će se pristup novoj tržnici u naselju Olajnica te će se izgraditi 51 dodatno parkirno mjesto.

Nakon potpisivanja Ugovora gradonačelnik Penava je u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem te direktora tvrtke Gradnja d.o.o. Berislavom Šmitom obišao radove na izgradnji buduće tržnice pri čemu je istaknuo kako je ovo jedna od vrijednih kapitalnih investicija u gradu Vukovaru.

„Godinama je tržnica djelovala na staroj lokaciji koja nije bila primjerena, niti je sam objekt izgledao kako je trebao izgledati te smo se stoga odlučili za izgradnju novog objekta sukladno generalnom urbanističkom planu. Ovim projektom mijenjamo sam izgled grada Vukovara, a u planu je i izrada velikog kružnog toka u samom središtu te izgradnja parka na lokaciji postojeće tržnice", rekao je Penava

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović istaknuo je kako se trenutno izvode instalacije za boksove i vrši se priprema betonske ploče za betoniranje. „Sama betonaža bi trebala biti gotova do kraja ovog mjeseca, a čelična konstrukcija trebala bi započeti s montažom sredinom slijedećeg mjeseca", rekao je Martinović dodavši kako je početak radova na izgradnji nerazvrstane ceste uz buduću tržnicu predviđen u roku od 10 dana, a ugovorna vrijednost radova iznosi 1.086.032,39 kn s PDV-om te je rok završetka radova 90 dana.

Podsjetimo, nova gradska tržnica je jedan od kapitalnih projekata Grada Vukovara u vrijednosti 19.950.681,83 kuna sa PDV-om, čija se konačna realizacija očekuje u proljeće 2017. godine.