{gallery}2016/09/22/01{/gallery} 13. i 14. rujna 2016. godine u Vilamouri, Portugal, održan je šesti po redu sastanak sedam partnera EU projekta „n0e-sport" – Nerly Zero-Energy Sports Facilities. U ime Grada Vukovara, na sastanku je sudjelovao Ivan Veber, ing.el., stručni suradnik za energetsku učinkovitost.

Projekt „n0e-sport" vrijedan je 989.028,00 €, od kojih 75% financira Europska unija kroz Program Inteligentna Energija u Europi (IEE). Od ukupnog iznosa vrijednosti projekta, Gradu Vukovaru je na raspolaganju 98.653,00 €.

Projekt se provodi u cilju postizanja gotovo nulte potrošnje energije u sportskim objektima provođenjem mjera energetske učinkovitosti i uvođenjem obnovljivih izvora energije. Kroz projekt je uspostavljen sustav praćenja potrošnje iz kojeg će se modelirati provođenje budućih mjera energetske učinkovitosti. Projekt je sa provedbom započeo u siječnju 2014. godine te mu je predviđeno trajanje 36 mjeseci.

Svakih 7 mjeseci održavaju se sastanci partnera projekta na kojima se, uz pregled izvršenih aktivnosti i detaljni plan nadolazećih, prezentiraju i obilaze pilot-zgrade pojedinog partnera u kojima će se, kao rezultat projektnih aktivnosti, testirati i primjenjivati predložene mjere poboljšanja energetske učinkovitosti. Grad Vukovar je u projekt uključio tri sportska objekta, Sportska dvorana Borovo naselje, Sportsko-rekreacijski centar Lijeva bara i HNK Vukovar 1991.

Sastanak projektnih partnera i završna konferencija u Firenci planirani su 23. i 24. studenog 2016. godine, a detaljne informacije o implementaciji projektnih aktivnosti i ostvarivanju planiranih rezultata dostupne su na web stranici http://www.n0esport.eu/.