{gallery}2016/09/29/03{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović svečano su otvorili dječje igralište u Orahovičkoj ulici u gradskom naselju Sajmište čiju je izgradnju financirao Jadranski naftovod u iznosu od 124.500 kuna s PDV-om.

Otvorenju je nazočila i delegacija JANAF-a na čelu s predsjednikom Uprave, dr.sc. Draganom Kovačević koji je tim putem rekao kako je tvrtka iznašla sredstva i ovom malom gestom pomogla Gradu Vukovaru, a isto će činiti i u mnogim budućim projektima.

„Vukovar je mjesto gdje se može razvijati ekonomija, ima veliki potencijal koji u značajnoj mjeri može doprinijeti razvoju RH te se nadam da će se uskoro vratiti na mjesto najrazvijenijih gradova regije, kakav je i bio prije rata, a mi ćemo mu pri tome pomoći koliko god budemo mogli", dodao je Kovačević.

Gradonačelnik Penava se u svoje ime, ali i u ime vukovarskih mališana zahvalio gospodinu Kovačeviću i tvrtki JANAF na ovoj vrijednoj donaciji. „JANAF ima viziju društveno odgovornog poslovanja te na ovaj način ispunjava svoju misiju i vrača dio dobiti u korist lokalne zajednice", zaključio je Penava te dodao kako treba vratiti optimizam i radost na lica građana grada Vukovara, a danas je ta radost prisutna na licima naših najmlađih sugrađana.

Prema Ugovoru o donaciji sklopljenog između Grada Vukovara i JANAF-a, izrađena je, isporučena i montirana oprema za dječje igralište, koja se sastoji od njihalice, klackalice pony vrtuljka bez sjedalice, penjalice žirafa i dvorca. Značaj donacije je stvaranje uvjeta za poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva grada Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako na području Vukovara postoji 56 igrališta, a 80% njih bilo je u derutnom stanju, stoga je započela sanacija istih i izgradnja novih dječjih igrališta koja su obogaćena i dodatnim sportskim sadržajima.