{gallery}2016/10/11/04{/gallery} Započinju radovi na konstruktivnoj sanaciji mauzoleja obitelji Eltz u ulici 204. vukovarske brigade u Vukovaru.

Mauzolej Eltz predstavlja zaštićeno kulturno dobro. U Domovinskom ratu potpuno je devastiran i uništen, a naknadno je propao zbog izostanka bilo kakve sanacije, izložen utjecaju atmosferilija i pljačkanju.

Ugovorena vrijednost predmetnih radova iznosi 334.509,86 kuna bez PDV-a odnosno 418.137,33 kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Planum građenje d.o.o. iz Vukovara. Nadzor nad radovima provodi Ured ovlaštene arhitektice-Marija Kolar iz Vukovara.

Radovi su sufinancirani od strane Ministarstva kulture u iznosu od 200.000,00 kuna te se do kraja godine od Ministarstva kulture očekuju i dodatna sredstva.

Predstavnici Grada Vukovara, Izvođača i nadzora nakon sastanka obišli su gradilište te se upoznali s vrlo lošim stanjem mauzoleja. Predviđena je sanacija armirano-betonskog svoda unutar mauzoleja te krovišta što će spriječiti daljnje propadanje objekta.

Rok završetka radova je krajem studenog 2016. godine.