{gallery}2016/10/13/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su završene radove na obnovi lođa zgrade na Trgu Republike Hrvatske 3.

Zbog loše odrađenih radova obnove na jugozapadnom pročelju odvajale su se pločice poda lođa i dolazilo je do prokišnjavanja u stanove. Sanacija je izvedena na način da su se uklonili svi postojeći slojevi, do nosive betonske konstrukcije, a potom je postavljena nova dvostruka hidroizolacija, termoizolacija, koja nije niti ugrađena prilikom obnove, te nova hodna podloga (cementna glazura + keramičke pločice). Sanirane su ograde i podgledi lođa (obijana oštećena žbuka i izvedena nova sa gletanjem i bojanjem), a obojani su i metalni rukohvati.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je Grad Vukovar sufinancirao obnovu lođa s nešto više od 270.000 kuna, što je oko 80% troškova, objasnivši kako je postavljena termo i hidro izolacija, nove keramičke pločica, a ispravljeni su i propusti zbog kojih je dolazilo do vlage i prokišnjavanja u stanovima. „Na ovaj smo način tu situaciju "ispeglali" i nadam se učinili stanare zadovoljnima", rekao je Penava te dodao kako se na području grada Vukovara u obnovu ulaže oko 5 milijuna kuna, a u 4 zgrade se radi na podizanju energetske učinkovitosti.