Grad Vukovar kroz redovito je održavanje nogostupa u suradnji s tvrtkom Komunalac d.o.o., sanirao i pješačko-biciklističku stazu prema naselju Olajnica između ulica K. A. Stepinca i Olajnica. Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je saniranu pješačko-biciklističku stazu i najavio skori nastavak sanacije na dionici ul. K.A. Stepinca – naselje Olajnica – naselje Rupe.

„Sanacija pješačko-biciklističke staze na spoju ul. K.A. Stepinca i naselja Olajnica je prva faza sanacije na dionici ul. K.A. Stepinca – naselje Olajnica – naselje Rupe, a sanacijom navedene površine započelo je uklanjanje i dovođenje u planiranu namjenu površine u užem centru grada na kojima su za vrijeme Domovinskog rata izgrađeni nelegalni montažni objekti," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je važnost sanacije ove dionice zbog njezine frekventnosti.

„Dionica veže naselje Olajnica s centrom grada, a bila je u iznimno lošem stanju. Njezina je sanacija rezultirala puno boljim izgledom te sada odiše urbanim štihom koji priliči Vukovaru," objasnio je gradonačelnik najavljujući potpunu vizualnu promjenu ovoga dijela grada koja će iz divljeg i parcijalno građenog naselja izrasti u moderno naselje s pomno isplaniranim sadržajima.

Sanirana površina pješačko-biciklističke staze u dužini od 175,00m i širine 3,20m s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala, izradom habajućeg sloja asfalta, novim klupama, novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te holtikulturalnim uređenjem. Ukupna uređena površina iznosi 560,00 m2, vrijednost izvedenih radova iznosi 280.000,00 kuna s PDV – om.

„Grad Vukovara je u 2017. godini na sanacije nogostupa uložio preko 2.000.000,00 kuna te nastavlja s daljnjim ulaganjima na poboljšanju komunalne infrastrukture i kvaliteta života građana. U planu je uložiti još milijun i pol kuna proračunskih sredstava," rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček najavljujući potpunu izmjenu vizure centra grada izgradnjom parka na mjestu stare tržnice te je još jednom zamolio građane za strpljenje s obzirom da je Vukovar u ovome trenutku najveće gradilište u Hrvatskoj jer se na dvadesetak lokacija trenutno vrše različiti građevinski radovi.
„To je samo znak kako se kvaliteta života naših građana iz dana u dan mijenja na bolje te da će po završetku istih Vukovar imati izgled koji mu dolikuje u skladu sa statusom i vremenom u kojemu živimo," naglasio je zamjenik Pavliček.