Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i prokurist tvrtke Cestorad d.d. Stipe Šuker potpisali su Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste na području grada Vukovara – Ulica solidarnosti.
„Sanacija Ulice solidarnosti samo je jedan od mnogih infrastrukturnih projekata koji se provode i koji će se provoditi u gradskoj četvrti Sajmište. U cilju nam je i ovu, dugo zanemarivanu četvrt, dovesti u razinu ostalih gradskih četvrti," rekao je gradonačelnik Penava.
Ulica je dugačka 550 metara i sastoji se od tri kraka ukupnih širina 3 do 4 metra. Projektom je predviđen nova kolnička konstrukcija, zatvoreni sustav oborinske odvodnje, nova hortikultura i nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Nova prometna površina ceste iznosi 1.750 metara četvornih s 250 metara četvornih novih kolnih prilaza, a ukupna cijena ugovorenih radova s PDV-om iznosi 1.057.800 kuna.
Prokurist tvrtke Cestorad d.d. Stipe Šuker objasnio je kako zbog ulaska u jesenski i zimski dio godine s nestabilnim vremenskim uvjetima i nižim temperaturama ne mogu prognozirati točan završetak radova, no s radovima se započinje odmah po prijavi gradilišta.