Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Draže Čulig obišli su sanirane ulice Fra Antuna Tomaševića i Andrije Kačića Miošića.

Ulica fra Antuna Tomaševića sanirana je putem suradnje Grada Vukovara, Vodovoda grada Vukovara preko Projekta Vukovar te tvrtke Komunalac koja brine o održavanju nerazvrstanih cesta i nogostupa.

Sanirana je cesta s novim postrojem gornjeg dijela kolničke konstrukcije, postavljen je novi sustav zatvorene oborinske odvodnje te nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Ukupna površina sanirane ceste iznosi 830 metara četvornih, dužina sanirane prometnice je 235 metara, širina je 3,50 metara, a ukupna vrijednost izvedenih radova na prometnici iznosi 200.000 kuna s PDV-om. Zajedno s cestovnim površinama saniran je dio nogostupa u dužini od 80 metara te je ukupno sanirano 128 metara četvornih nogostupa. Vrijednost izvedenih radova na nogostupu iznosi 45.000 kuna s PDV-om.

U Ulici Andrije Kačića Miošića sanirana je cesta s novom kolničkom konstrukcijom, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Sanirana površina ceste iznosi ukupno 855 metara četvornih, dužina sanirane prometnice je 285 metara, širina je 3 metara, a ukupna vrijednost izvedenih radova na prometnici iznosi 250.000 kuna s PDV-om. Zajedno s cestovnim površinama saniran je dio nogostupa u dužini od 194 metara te ukupno je sanirano 388 metara četvornih nogostupa. Vrijednost izvedenih radova na nogostupu iznosi 99.000 kuna s PDV-om.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako se s radom nastavlja istim tempom kao i u protekle tri godine.

„Kada govorimo o ulaganju u sanaciju nerazvrstanih cesta, ulažemo oko 4.500.000 do 5.000.000 kuna na godišnjoj razini, a u sanaciju nogostupa oko 3.500.000 kuna. Gradska četvrt Sajmište uistinu je bila zapostavljena zbog izgradnje nove kanalizacijske i vodovodne mreže, no kako se Projekt Vukovar bliži svome kraju, sukladno s financijskim mogućnostima idemo sa sanacijom ulica," rekao je zamjenik gradonačelnika Pavliček izražavajući uvjerenje kako će u idućih godinu i pol do dvije i gradska četvrt Sajmište biti obnovljena do one razine na kojoj se nalazi i ostatak grada Vukovara.