Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je sanirano križanje ulica Petra Preradovića, Vatroslava Lisinskog, Vijeća Europe i Duge ulice. Križanje je bilo nužno rekonstruirati kako bi se ublažilo te prometovanje učinilo jednostavnijim i sigurnijim, a posebno teretnim vozilima.
Radove je izvela tvrtka Osijek Koteks d.d. Osijek, a ugovorena vrijednost radova bila je 1.189.254,20 kn bez PDV, odnosno 1.486.567,75 kn s PDV-om. Sporazumom o sufinanciranju MUP RH sufinancirao je radove do iznosa od 1.043.760,00 kn, odnosno dvije trećine iznosa, a iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za 2017. godinu.
„MUP se odlučio na sufinanciranje prvenstveno iz sigurnosnih razloga. Zbog nepreglednosti i nemogućnosti mimoilaženja teretnih vozila na ovome se križanju godišnje događalo više prometnih nezgoda. Uvjereni smo kako će prometovanje ovom dionicom sada biti sigurnije," objasnio je načelnik PP Vukovar Miro Bradić.
Početak radova bio je 30.08.2017., rok izvođenja 3 mjeseca, a radovi su završeni 07.11. 2017., odnosno tri tjedna prije roka.
„Na inicijativu Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grad Vukovar kandidirao se na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za financiranje radova na sanaciji opasnog mjesta na cesti na području lokalne samouprave. Raskrižje je opremljeno horizontalnom i vertikalnom signalizacijom te zatvorenim sustavom odvodnje, no najvažnije je kako će od sada prometovanje biti pouzdanije," istaknuo je gradonačelnik Penava.