Trg Dražena Petrovića u gradskoj četvrti Borovo naselje nalazi se ispred Sportske dvorane Borovo, tik uz Plivalište Vukovar. Posljednjih godina smo svjedočili kako je bio u izrazito lošem stanju, a služio je i kao mjesto gdje su posjetitelji objekata u blizini parkirali svoja osobna vozila, iako mu to nije bila namjena, no radovima koji su započeli još u proljeće ove godine, trg je transformiran u super moderno igralište koje je primamilo stanovnike ovoga dijela grada.

Djeca svih uzrasta oduševljeno svakoga dana pohode igralište, a u rekordnom roku od omogućavanja pristupa trgu, postao je središte okupljanja i mladih i starih.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je sa suradnicima stoga obišao novouređeni prostor te tom prilikom rekao kako se ovdje nalaze 4 zasebna igrališta koja su prilagođena djeci predškolskog uzrasta, školskog uzrasta, rekreativcima, ali i građanima treće životne dobi. „Osim samih igrališta cjelokupna površina trga, koja je zaista velika, prekrivena betonskim kockama. Upravo stoga je ovaj projekt financijski težak 8 milijuna i 100 tisuća kuna, a u potpunosti ga je financirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara kojem se ovim putem i zahvaljujem“, naglasio je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo rekao je da ovakvo uređenje nadilazi obično igralište sa standardnim igralima. „Sudjelovali smo u odabiru sprava koje će biti postavljene na igralištu te smo time htjeli napraviti zasebne otoke namijenjene građanima svake životne dobi te mladima koji preferiraju street workout, odnosno vježbanje na otvorenom“, rekao je Szabo te dodao da je sadržaj igrališta zaista moderan i s obzirom na svoju atraktivnost, uz ostali sportski sadržaj koji se nalazi u neposrednoj blizini, Trg Dražena Petrovića je postao jedno od najfrekventnijih mjesta u gradu Vukovaru.