Radovi na rekonstrukciji Radničkog doma u Borovu naselju u punom su jeku, stoga je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima obišao do sada izvedene radove.

Ovom prilikom gradonačelnik Penava istaknuo je kako radovi idu ubrzanim tempom te kako se završetak radova očekuje koncem 2021. godine, puno brže od planiranog kraja koji je bio predviđen za proljeće iduće godine. „Imali smo želju ponovno obići radove i pokazati primjer dobre prakse. Često smo kritični s izvođačima radova, a ovim primjerom smo htjeli pokazati da još uvijek ima kvalitetnih tvrtki koje se drže svih uvjeta“ rekao je Penava.

„Izuzetno me veseli da je ovdje riječ o pravoj i temeljitoj rekonstrukciji pri kojoj su poštovani svi uvjeti građevinske i arhitektonske struke. Tehnološka opremljenost samog objekta je vrlo visoka. Siguran sam da ćemo koncem godine studentima vukovarskog veleučilišta osigurati najmodernije uvjete za njihovo stručno usavršavanje“ zaključio je gradonačelnik Penava.

Pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig ističe kako će završetkom radova Radnički dom postati ukras gradske četvrti Borova naselja. „Svjedoci smo da se ovdje svakim danom radi punom parom i da smo u poodmakloj fazi radova. Započeti su radovi na vanjskoj oplati, zidanju starom opekom, unutarnjeg uređenja te su provedene kompletne instalacije“ pojasnio je Čulig te napomenuo činjenicu kako je u praksi često susretanje s kašnjenjem i probijanjem rokova, a ovdje radovi teku i prije predviđenih rokova.

„Nadamo se da će i ovo ostati praksa kojom ćemo se voditi na budućim gradilištima na području Vukovara“ zaključio je pročelnik Čulig.

Slobodan Stojanović, prodekan na Veleučilištu Lavoslav Ružička kazao je da se projektom obnove Radničkog doma i njegovom prenamjenom u prostore vukovarskog veleučilišta stvaraju preduvjeti za daljnji razvoj veleučilišta i dizanje studentskog standarda te razvoj novih studijskih programa u skladu s potrebama tržišta rada.

U prizemlju zgrade bit će smješten fitness centar za studente fizioterapije, velika multifunkcionalna dvorana za održavanje stručnih konferencija i skupova te knjižnica. Na prvom katu bit će uredi za upravu i studentsku službu te dio nastavničkih kabineta, a 2. i 3. kat predviđeni su za učionice i kabinete.