Grad Vukovar svojim sugrađanima dodatnim sredstvima sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća. Iznos sufinanciranja je 20%, za što je u Proračunu Grada izdvojeno 2.000.000,00 kuna, a danas su i svečano uručeni ugovori vlasnicima obiteljskih kuća prijavljenih na natječaj, čak njih 49.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je činjenicu da je Grad Vukovar bez iznimke uvijek osiguravao dodatna sredstva za energetsku obnovu obiteljskih kuća, kao i višestambenih objekata. „Osiguravajući sredstva u proračunu za ovu namjenu olakšali smo kućne budžete naših sugrađana te im tako pomogli da se odluče na energetsku obnovu koja sa sobom nosi mnoge prednosti, od udobnijih i kvalitetnijih uvjeta za život do uređenijih vanjskih ovojnica kuća, čime i naš grad postaje vizualno ljepši. Radovi su već u tijeku, a uštede nakon završetka istih će biti značajne, do 50%.“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako je u posljednje 4 godine za tu namjenu izdvojeno preko 20.000.000,00 kuna.

„Kroz ove mjere, osim povećanja energetske učinkovitosti, izuzetno je važan aspekt povećanja aktivnosti gospodarskog sektora, obzirom da je više od 90% izvođača radova s područja grada Vukovara ili njegove okolice“, dodao je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček te napomenuo kako je Grad Vukovar jedan od rijetkih gradova na području Republike Hrvatske koji s dodatnih 20% sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća svim onim sugrađanima koji su prošli na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je i kako su u suradnji s gradskom tvrtkom Tehnostan pripremljeni projekti za energetsku obnovu i drugih višestambenih zgrada na području grada Vukovara, za što se do kraja godine očekuju novi natječaji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.