Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić potpisala je s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak ugovor na temelju kojega će se sufinancirati energetska obnova Dječjeg vrtića Vukovar I, na adresi Eugena Kvaternika 27.

Ugovor je dio Programa održivog razvoja lokalne zajednice 2021., a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije projekt povećanja energetske učinkovitosti Dječjeg vrtića I na adresi Eugena Kvaternika 27 sufinancira u iznosu od 300.000,00 kuna.

Navedeni objekt trenutno je razvrstan energetski razred E, stoga su troškovi za grijanje zimi, ali i oni za hlađenje ljeti visoki. Energetskom obnovom sanirati će se slabe točke i doći do značajnih ušteda na potrošnji energije. Uvelike će se poboljšati standardi boravka u prostorima vrtića za vukovarske mališane.

Cilj projekta je poboljšanje socijalne i demografske revitalizacije grada Vukovara povećanjem energetske učinkovitosti Dječjeg vrtića Vukovar 1. Ukupna vrijednost projekta je 1.012.598,75 kuna.

Grad Vukovar kontinuirano izdvaja značajna sredstva za rad vrtića, a dobru kvalitetu prati i stalni porast upisane djece u vukovarske vrtiće. Uskoro će objekt Dječjeg vrtića Vukovar I zasjati novim sjajem i kao takav će uljepšavati svakodnevicu najmlađim Vukovarcima.