Nakon što je u Dunavskoj ulici, koja se nalazi u gotovo samom središtu grada, 2019. godine sanirana prometnica te izgrađeno 13 novih parkirališnih mjesta, danas je potpisan  ugovor za projekt izgradnje pristupa i parkirališta višestambenih zgrada u toj ulici, poznatih kao Dunav i 2, kojim će se trajno riješiti problem parkirališnih mjesta s kojim se suočavaju stanari.

Ugovor o izvođenju radova potpisao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s tvrtkom Cestorad d.d. iz Vinkovaca.

„Prepoznajući problematiku nedovoljnog broja parkirališnih mjesta u Dunavskoj ulici s kojom se suočavamo duže vrijeme, a u svrhu njenog rješenja potpisali smo ugovor o izgradnji parkirališta s 32 nova parkirališna mjesta za stanare višestambenih zgrada te ulice. Vjerujem kako će novo parkiralište biti na korist i zadovoljstvo svih stanara Dunavske ulice i građana tog dijela grada.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Projektom je predviđena izgradnja pristupne ceste površine 767 m2, parkirališta 534 m2 i nogostupa 444 m2 s novom kolničkom konstrukcijom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Izgradit će se 32 nova parkirališna mjesta od kojih su 4 parkirališna mjesta za osobe smanjenje pokretljivosti.

Vrijednost ugovorenih radova je 1.668.286,38 kuna s PDV-om.