Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na izgradnji parkirališta u Dunavskoj ulici.

Osluškujući potrebe naših sugrađana, Grad Vukovar se odlučio riješiti problematiku nedostatka parkirališnih mjesta u Dunavskoj ulici. Ugovor za izgradnju novog parkirališta s 32 dodatna parkirališna mjesta gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je 30. travnja ove godine s izvođačem radova, tvrtkom Cestorad d.d. iz Vinkovaca, a danas je obišao navedene radove koji su već u tijeku.

„2019. godine smo u potpunosti sanirali prilaz Dunavu u Dunavskoj ulici koja se  nalazi u neposrednoj blizini Dvorca Eltz, a kako se unatoč izgradnji 13 parkirališnih mjesta i dalje javlja nedostatak istih, koje na žalost stanari ovoga dijela grada nikada ni nisu imali dovoljno, odlučili smo se upustiti u ovaj projekt“, rekao je gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako će se osim 32 nova parkirališna mjesta od kojih su 4 za osobe smanjene pokretljivosti, izgraditi i pristupna cesta te požarni put. „Ovim potezom ćemo podići životni standard stanara u zgradama Dunav 1 i Dunav 2 te im time omogućiti da svoje automobile ne moraju parkirati nepropisno ili na udaljenije parkinge.“, zaključio je Penava.

Vrijednost investicije je1.668.286,38 kuna s PDV-om te je ona u potpunosti financirana sredstvima iz Proračuna Grada Vukovara, a rok izvođenja radova je 5 mjeseci.

Projekt će se u dogledno vrijeme nastaviti izgradnjom dodatnih parkirnih mjesta u Županijskoj ulici kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe stanovnika ovoga dijela grada.