Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenikom Srđanom Kolarom obišao je područje za odmor uz pravoslavnu Crkvu svete Petke u Ulici Dobra Voda gdje su postavljene nove klupe i stolovi, a izvršeno je uklanjanje postojeće dotrajale komunalne opreme, stolova i klupa.

Naime, riječ je o drugoj fazi uređenja ovoga područja uz Crkvu svete Petke, neposredno uz Park-šumu Adica, a kojega koriste građani Vukovara za cjelodnevni odmor te posebice u slučajevima crkvenih obilježavanja.

„Jednako kao i do sada, nastavljamo raditi na podizanju kvalitete i standarda života svih građana našega grada te ga zajedničkim snagama činimo ljepšim i ugodnijim. Ovaj prostor smo na inicijativu ljudi koji posjećuju Crkvu svete Petke, svećenika, ali i u suradnji s političkim opcijama Gradskog vijeća Grada Vukovara dodatno oplemenili te ga novom komunalnom opremom učinili sadržajno bogatijim i kvalitetnijim.“, rekao je gradonačelnik Penava ovom prilikom.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Kolar pojasnio je kako je riječ o hvale vrijednom projektu koji zasigurno ima značaj za sve građane i posjetitelje Vukovara koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi na ovome području. „Zajedničkom suradnjom s Gradom Vukovar na ovome području su u prethodnom razdoblju postavljene nove barokne klupe. Predstoje nam i dodatna uređenja ovoga prostora koji će obuhvatiti izgradnju pristupne ceste.“, rekao je zamjenik Kolar te pojasnio kako ovaj lijepi prostor kroz projekte Grada Vukovara dobiva izgled kakav zaslužuje.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig rekao je kako je na području uz Crkvu svete Petke postavljen i određen broj rasvjetnih tijela kojima se sprječava devastacija park šume i navedenog područja u prirodi. „Treća i najveća faza, koja će započeti u skorije vrijeme, je izgradnja pristupne ceste koja će omogućiti jednostavniji pristup samoj crkvi te kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini. Sadašnjom cestom otežan je pristup većim vozilima te je jednako tako otežano sigurno mimoilaženje vozila, što će se riješiti upravno izgradnjom pristupne ceste.“, objasnio je pročelnik Čulig.

Vrijednost izvedenih radova je 50.000,00 kuna, a izvođač radova je EKO VUKOVARSKA ZADRUGA.