Započinje projekt modernizacije Sportske dvorane „Borovo naselje“, a danas su potpisani ugovori kojima započinju i radovi. Ugovore je potpisao gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s izvođačima radova, direktorom tvrtke Vodovod-montaža d.o.o. Željkom Ostrunićem te direktorom tvrtke PARANGAL d.o.o., Zdravkom Banjanom.

Projekt „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo naselje“ dio je Intervencijskog plana Grada Vukovara te su  partneri na projektu JU „Sportski objekti Vukovar“ te VURA -Razvojna agencija Vukovar.

Provedba projekta odviti će se u 2 segmenta – modernizacija sustava javne rasvjete vrijednosti 1.005.452,05 kuna s PDV-om te modernizacija strojarskih sustava i instalacija vrijednosti 647.002,81 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako će projekt uz povećanje energetske učinkovitosti, doprinijeti i razvoju Vukovara kao jedne od destinacija poznatih po sportu i rekreaciji. „Projekt je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, a njegova provedba se odvija kroz modernizaciju sustava javne rasvjete te strojarskih sustava i instalacija. Ugradnja novih učinkovitih LED rasvjetnih tijela doprinijeti će smanjenju potrošnje električne energije za 60%, dok će se provedbom strojarskih mjera smanjiti potrošnja toplinske energije za 20%.“, pojasnio je gradonačelnik Penava.

Branko Knežević, savjetnik za energetsku učinkovitost Grada Vukovara pojasnio je kako će projekt dovesti do znatne uštede po pitanju električne i toplinske energije. „Nakon gotovo završenog projekta rekonstrukcije nogometnog stadiona i atletske staze  u samom centru grada, odlučili smo modernizirati sportsku dvoranu kako bi uvjete za bavljenje sportom na području grada podigli na još veću razinu. U narednom razdoblju plan Grada Vukovara je na krov sportske dvorane, plivalište, ali i druge objekte u vlasništvu grada postaviti solarne elektrane, za što ćemo osigurati potrebna sredstva.“, dodao je Knežević.

Projekt je u iznosu od 1.125.951,48 kuna s PDV-om sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije.

Modernizacijom sportske dvorane omogućit će se organizacija brojnih događanja te će se na taj način proširiti i turistička ponuda grada Vukovara što će doprinijeti prezentaciji grada Vukovara kao turističke destinacije za sport i rekreaciju.