U gotovo samom središtu Vukovara, na popularnoj dunavskoj šetnici podno Županijske ulice Grad Vukovar investirao je u novi, atraktivan objekt koji će zasigurno Vukovarcima i njegovim posjetiteljima pružiti novi doživljaj grada na Dunavu.

Objekt su sa suradnicima obišli gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik Filip Sušac.

„Slušajući i osluškujući mišljenja i želje građana i posjetitelja našeg grada koji su iskazali interes za ovakvom vrstom objekta, a kako bi tijekom rekreacije i šetnje imali gdje odmoriti, odlučili smo se za ovaj projekt. Ovakvim se sadržajima Vukovar nastoji dodatno otvoriti Dunavu te stvoriti put i za mnoge druge ugostiteljske, ali i turističke sadržaje uz samu rijeku.“, rekao je Penava te podsjetio kako bez kvalitetne suradnje s Hrvatskim vodama, ovog projekta ne bi bilo.

„Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora čija je svrha ugostiteljske naravi je raspisan, stoga pozivam sve zainteresirane da se prijave i neka onaj sa najboljom i najvišom ponudom dobije pravo na najam i razvijanje turističke ponude. Nadam se da će se i građani priključiti u perspektivi korištenja objekta i da će uživati na novoj lokaciji.“, zaključio je gradonačelnik Penava.

Stvaranjem ovakvog sadržaja želja je Vukovar dodatno okrenuti ka Dunavu te povećati ugostiteljski, ali i turistički potencijal koji pruža blizina rijeke.

Investicija je vrijedna 2.416.860,75 kuna s PDV-om, a projekt je u iznosu od 1.000.000,00 kuna sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Natječaj za davanje u zakup ovog poslovnog prostora otvoren je 26.svibnja 2022. godine i traje osam dana od dana objave, a nalazi se na službenoj stranici Grada Vukovara.