Gradonačelnik Ivan Penava u prostorima nove zgrade Veleučilišta Lavoslav Ružička Vukovar, poznatije kao Radnički dom u Borovu naselju potpisao je ugovore o unutarnjem uređenju zgrade, a u koju će uskoro preseliti vukovarski studenti.

Ugovori su potpisani s tvrtkom Bonavia d.o.o koja će zgradu opremiti namještajem, tvrtkom Ofir d.o.o. koja će provesti opremanje u vidu računalne opreme te je potpisan ugovor o sufinanciranju s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara, a putem kojeg je Grad Vukovar osigurao sredstva za unutarnje opremanje zgrade.

Podsjetimo kako je projekt rekonstrukcije zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni projekt Grada Vukovara te je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Njegova ukupna vrijednost iznosila je 66 milijuna kuna, od čega su 40 milijuna kuna bila osigurana putem EU sredstava, 8,4 milijuna kuna troškova snosio je Grad Vukovar, a 17 milijuna kuna bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Danas su potpisani ugovori ukupne vrijednosti 684.664,46 eura, a procijenjena vrijednost ukupnog unutarnjeg opremanja zgrade iznosi 1.260.000,00 eura s PDV-om.

U ovoj prilici gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je važnost projekta za Vukovar te zahvalio partnerima na projektu, izvođačima radova te Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara. „Kao završna faza cijelog projekta slijedi unutarnje opremanje zgrade, a uz namještaj i računalnu opremu, zgrada će biti opremljena i fitness opremom te opremom potrebnom za fizikalne terapije i stručni studij fizioterapije za što će se javna nabava provesti naknadno. Nadam se kako će studenti u svim sadržajima te ovom kvalitetnom i lijepom prostoru moći uživati već iduće akademske godine.“, zaključio je Penava.

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević čestitala je gradonačelniku Penavi te stručnim službama Grada Vukovara na uspješno provedenom projektu te dodala kako je Fond partner Gradu Vukovar u ulaganju u mladost i znanje. „Fond je i do sada financijski pratio projekt te je na zadnjem Upravnom odboru donesena odluka da se u iznosu od 100% prati i opremanje zgrade do njenoga završetka, odnosno do potpune upotrebe objekta.“, istaknula je Blažević.

Slobodan Stojanović, prodekan vukovarskog veleučilišta dodao je kako je riječ o sjajnom ulaganju koje će sigurno doprinijeti unaprjeđenju nastavnog procesa i rada Veleučilišta "Lavoslav Ružička" Vukovar.  „Ovo je veliki iskorak. Naše veleučilište broji 1000 redovnih i izvanrednih studenata, a ovom zgradom i njezinim preuzimanjem stvoriti će se preduvjeti za izradu novih studijskih programa i privlačenje novih studenata u Vukovar.“, rekao je Stojanović.