{gallery}2015/09/11/01{/gallery}Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem obišao je saniranu Ulicu Vijeća Europe.


Ulica Vijeća Europe sanirana je u dužini od gotovo dva kilometra, širine 5,70 m, a sanacija kolnika provedena je na način popunjavanja udarnih rupa nosivim slojem asfalta 6 cm i kompletnim presvlačenjem novim asfaltnim zastorom debljine 4 cm. Također, iscrtana je nova horizontalna signalizacija.


Investicija je vrijedna milijun i pol kuna te je u potpunosti financirana sredstvima Hrvatskih cesta, a na prijedlog Grada Vukovara.


„Ulica Vijeća Europe vrlo je prometna ulica i bitna za sve građane Vukovara te nam je iznimno drago što je konačno i ona došla na red. Uklonjena je i pruga koja nije bila u upotrebi, ali je otežavala prometovanje. Sada je to još jedna suvremena prometnica više u Vukovaru," rekao je gradonačelnik Penava.


„Već se mnogo uložilo u Sajmište ove godine, no izgradnjom mjesnog odbora sljedeće godine uistinu će i Sajmište postati poželjno mjesto za život," istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček."


Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović naglasio je kako je Sajmište gradska četvrt u koju se najviše uložilo ove godine.