{gallery}2015/12/23/07{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša obišli su novouređeni prostor oko nebodera Vuka gdje su se susreli sa Dubravkom Majtan, jednom od izvođača radova i direktorom Tehnostana d.o.o. Kristijanom Lovrenščakom.

Ukupno uređena površina iznosi 1.252,32 m2 sa zatvorenim sustavom oborinske odvodnje, holtikulturnim radovima (sadnja drveća, bilja), 16 klupa, ingox ogradom uz Vuku i inox rukohvatima, zaštitnim stupićima, 6 stupova javne rasvjete, vertikalnom signalizacijom. U sklopu radova saniran je javni WC sa novom fasadom, ulaznim vratima i novim ravnim krovom vrijednost radova iznosi sa PDV-om 24.992,23 kn.

„Riječ je o jednom u nizu projekata koje smo realizirali ove godine i koji je uistinu dobar. Cilj nam je bio stvoriti sasvim novi izgled središta grada u okviru uspješne priče o boljem Vukovaru", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Izvođači radova koji su trajali 150 dana bile su vukovarske tvrtke VODOTORANJ d.o.o i EUROMIX d.o.o., a ukupna vrijednost izvedenih radova s PDV-om iznosi 1.200,222,68 kn kuna.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček dodao je kako iduće godine počinje izgradnja nove gradske tržnice, dok će na mjestu stare u dogledno vrijeme niknuti park s fontanom, čime se planiraju završiti gotovo svi radovi u centru grada.

Također treba napomenuti da je u neboderu Vuka otvorena blagajna gdje građani bez naknade mogu platiti komunalne račune te račune za vodu i grijanje.