{gallery}2016/04/26/05{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček otvorili su saniranu prometnicu i parkiralište u ulici Rudolfa Perešina u Borovu Naselju.

„Kompletno je sanirana prometnica sa 83 parkirna mjesta, obnovljenom javnom rasvjetom, zatvorenim sustavom odvodnje, horizontalno-vertikalnom signalizacijom, klupama, koševima za smeće i zapravo s jednom uređenom hortikulturalnom cjelinom. Za razliku od onoga što smo zatekli ovdje gdje je stvarno dio grada bio u velikom neredu, sad to lijepo izgleda i moram izraziti svoje zadovoljstvo i izvođačima radova ali ponajprije činjenicom da ovaj dio grada, Borova Naselja sada izgleda kako i treba, na ponos svima nama" rekao je gradonačelnik Ivan Penava te je ustvrdio kako se dugo nije ulagalo na ovom dijelu grada.

Ukupna investicija izvedenih radova u ulici Rudolfa Perešina sa PDV-om iznosi 723.031,70 kn.

„Konkretno u Borovu Naselju se vrlo intenzivno radi. Netom smo otvorili ulicu Ive Lole Ribara, igralište za pse koje je prvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, međutim glavni zahvati i investicije su u tijeku. Tu prvenstveno mislim na uređenje trga na Vijencu Ruđera Boškovića gdje se isto radilo o vrlo zapuštenom krajobrazu pogotovo pješačkim nogostupima gdje je dolazilo do padova i ozljeđivanja naših sugrađana. Jeste da se radi o jednom opsežnom zahvatu koji je po projektu težak oko 4,5 milijuna kuna ali smo se koncem prošle godine upustili u investiciju i nadamo se da ćemo ove godine tu priču privesti kraju", istaknuo je Penava.

Gradonačelnik se osvrnuo i na jedan od većih projekata, a to je izbijanje ceste Domovinskog rata na ulicu Dvanaest redarstvenika gdje će se velikoj mjeri rasteretiti postojeće križanje kod Konzuma, Blage Zadre i Dvanaest redarstvenika i skratiti put prema Dalju i Erdutu. To su dvije najznačajnije investicije u ovome dijelu infrastrukture.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček kako će i ove godine Vukovar biti uistinu veliko gradilište.

„Nastavljamo istim tempom kao i prethodne godine gledajući naravno da svi dijelovi grada budu jednako zastupljeni što se tiče sanacije cesta i izgradnje nogostupa. Trenutno u fazi izvođenja na Sajmištu imamo ulicu Stjepana Supanca i jedno cijelo novo naselje koje će uistinu biti prekrasno - Cvjetno naselje. Uskoro kreće izgradnja nogostupa na Lipovačkom putu kako bi povezali Lipovački put s prigradskim naseljem Lipovača i nakon završetka kanalizacije, odnosno odvodnje u prigradskom naselju Lipovača i Sotin krenut će se u sanaciju nekoliko sporednih ulica tako da vjerujem da će građani grada Vukovara biti zadovoljni s ulaganjem u infrastrukturu koja će ove godine iznositi preko 20 milijuna kuna",rekao je Pavliček.