{gallery}2016/04/28/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su radove na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu Naselju.

Pristupne staze objektima na Vijencu Ruđera Boškovića u Vukovaru, uz brojeve 1 do 6 smo zatekli u vrlo lošem stanju te smo se odlučili na ovu hitnu intervenciju i pristup sanaciji kojom ćemo kompletno opremiti pješačke površine.

„Uvažavajući činjenicu da ovdje živi zaista velik broj ljudi i da je riječ o Borovu Naselju do kojeg nam je stalo kao i do svake druge gradske četvrti odlučili smo uči u ovu investiciju koja je jedna od najvećih kapitalnih investicija u ovoj godini za Grad Vukovar. Bilo je potrebno reagirati ponajprije jer je na ovom području često dolazilo do padova i ozljeđivanja naših sugrađana", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te dodao kako će po završetku projekta ovaj dio grada konačno dobiti sasvim drugačiju, novu i ljepšu sliku, a ovisno o dinamici radova i financijskim sredstvima u planu je izgraditi i fontanu.

Vrijednost ugovoreni radova iznosi 3.343.154,63 kn s PDV-om, a završetak radova predviđen je za kraj mjeseca lipnja 2016. godine

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček je napomenuo kako se u Borovo Naselje u ovoj godini planira uložiti oko 8 milijuna kuna, a te investicije osim ove na Vijencu Ruđera Boškovića obuhvaćaju i ulicu Ive Lole Ribara, parkiralište i prometnicu u ulici Rudolfa Perešina, a u planu je i izgradnja spojne ceste između ulica Domovinskog rata i Dvanaest redarstvenika kako bi drugi dio Borova Naselja povezali sa ovim centralnim dijelom te na taj način poboljšati kvalitetu života u ovom kraju. Također u Borovu Naselju je izgrađeno i igralište za pse, a u skorije vrijeme planira se postaviti novo dječje igralište.