{gallery}2016/05/06/01{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i direktor gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević pustili su u upotrebu nove polupodzemne kontejnere, u Ulici Stjepana Radića kod tzv. penzionerskih zgrada.

Istovremeno iz užeg centra grada povući će se svi dosadašnji kontejneri, i putiti u upotrebu polupodzemni.

„Grad Vukovar i tvrtka Komunalac i dalje aktivno rade na rješavanju problema otpada i osiguravanju adekvatnih spremnika za otpad, a sve s ciljem osiguravanja ljepšeg i ugodnijeg života naših građana", rekao je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček.

Direktor gradske tvrtke Komunalc Igor Štrangarević istaknuo je kako je u protekloj godini planski podijeljeno 6200 kanti za miješani komunalni otpad, a na red je došlo i rješavanje problema odlaganja otpada višestambenih zgrada.

„ Planirano je izmještanje svih neuglednih, metalnih kontejnera u koje se do sada odlagao miješani komunalni otpad te njihova zamjena s polupodzemnim kontejnerima koji, osim što su atraktivni zbog svoga izgleda, imaju niz prednosti, poput sprječavanja širenja neugodnih mirisa, raznošenja otpada, te olakšanog pražnjenja", dodao je Štrangarević.

„Ovih dana je u središtu grada postavljeno 8 polupodzemnih kontejnera za miješani komunalni otpad s crnim poklopcem te 4 za papir s plavim poklopcem", rekao je Pavliček.

Polupodzemni kontejneri postavljeni su u ulicama Stjepana Radića, Vladimira Nazora, Trg Republike Hrvatske, Lokvanjski sokak, Antuna Bauera-Paje i u Dunavskoj ulici.

Ukupna vrijednost nabavljenih kontejnera je 195.250 kuna s PDV om, što u cijelosti osigurava Grad Vukovar.