{gallery}2016/05/06/02{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček svečano je pustio u rad novopostavljenu obnovljenu fontanu Augustinčićev "dječak", koja se nalazi na križanju Županijske ulice i Ulice Antuna Bauera-Paje, preko puta dvorca Eltz.

„Dječak" je postavljen na istom mjestu gdje je postavljen i davne 1965. godine kada ga je slavni kipar izradio u bronci.

Legenda kaže da je jedan bogati trgovac izgubio sina pa je zamolio ljude da mu pomognu pronaći ga, ubrzo su ga pronašli kako mokri u obližnjem parku. U znak zahvalnosti svima koji su pomogli u potrazi, trgovac je dao izgraditi fontanu.

„Ulaganjem u iznosu od 200 tisuća kuna uređena je hortikultura parka u koji je vraćena prijeratna fontana sa skulpturom "dječak" kojeg je izradio kipar Antun Augustinčić koji za građane Vukovara ima posebnu sentimentalnu vrijednost", rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, dodavši da Vukovar sve više poprima vizuru prijeratnog, baroknog europskog grada.

Skulptura dječaka prije ratnih devastacija poslana na restauraciju te se nalazila u prostorijama Vodovoda grada Vukovara, te je igrom slučaja ostala nezamjećena od strane okupatora i time ostala sačuvana