U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast poginulima u obrani Republike Hrvatske. Vijenac je položilo izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno privremenom pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Martine Prepunić te članom Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Zlatkom Zaobornijem.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Martina Prepunić tom je prigodom čestitala Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te je istaknula važnost uloge hrvatskih branitelja u stvaranju naše države.
„Svim građankama i građanima Vukovara čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Danas se prisjećamo hrabrosti hrvatskih branitelja koji su nam svojim junaštvom i odlučnošću osigurali život u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Mnogi od njih svoje su živote položili na oltar Domovine i na tome im neizmjerna hvala. Naš je zadatak mladima prenositi istinu o Domovinskom ratu i činiti sve da se ne zaboravi žrtva naših heroja! Slava im!“, poručila je Prepunić.

Nakon molitve na Memorijalnom groblju u crkvi sv. Filipa i Jakova služi se i sveta misa za Domovinu.

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ulaz u Vukovarski vodotoranj slobodan je za sve hrvatske braniteljice i branitelje, zatočenike neprijateljskih logora te uže članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Slobodan ulaz ostvaruje se predočenjem dokumenta ili iskaznice kojom se potvrđuje status.